Τραπεζικό Δίκαιο – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά

Tο δικηγορικό μας γραφείο αποτελείται από έμπειρους νομικούς με εξειδίκευση στη διαχείριση οφειλών και δανειακών προϊόντων και συνεχή ενημέρωση στη διαχείριση θεμάτων ρύθμισης οφειλών, χρεών και δανείων.

Κάθε υπόθεση και πελάτης μας είναι διαφορετικός και μοναδικός. Με ανθρώπινο πρόσωπο, δίνουμε βαρύτητα στη ορθή σκιαγράφηση και κατανόηση των αναγκών και απαιτήσεών του.

Προχωράμε στη χάραξη πλάνου αντιμετώπισης του προβλήματος και προτείνουμε συγκεκριμένες, πρακτικές και κυρίως βιώσιμες λύσεις που θα βοηθήσουν και θα εξασφαλίσουν το οικονομικό του μέλλον.

Το δικηγορικό μας γραφείο με γνώση, εμπειρία και αξιοπιστία, μεταξύ άλλων, αναλαμβάνει και την επιτυχή υπαγωγή εντολέων του στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 (νόμος Κατσέλη).

Με την υπαγωγή σας στο νόμο Κατσέλη ρυθμίζεται η αποπληρωμή των οφειλών σας (πλέον εκτός από οφειλές σε Τράπεζες υπάγονται και οφειλές στο Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς) με ευνοϊκούς όρους, ενώ υπό προυποθέσεις το υπόλοιπο μέρος των οφειλών σας μπορεί να διαγραφεί οριστικά.

Η εξασφάλιση της καταβολής των χαμηλών δόσων έως και μηδενική καταβολή δόσης προς όλες τις τραπεζικές οφειλές, επιτυγχάνεται είτε με μείωση του επιτοκίου που φτάνει ως και μηδενικό επιτόκιο, δηλαδή με εντελώς άτοκες δόσεις, είτε με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών είτε με διαγραφή χρεών (μερική ή πλήρης απαλλαγή).

Ο νόμος Κατσέλη προβλέπει κατ’ ελάχιστον, την εξαίρεση της πρώτης κατοικίας του δανειολήπτη από την υπό ρευστοποίηση περιουσία του, ενώ η διαδικασία της υπαγωγής του φυσικού προσώπου και μη εμπόρου στο Νόμο αυτό είναι συγκεκριμένη.

Το γραφείο μας επίσης έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία την ένταξη εντολέων του στο νόμο 4307/2014 (Νόμος δένδια). Με την υπαγωγή του στο Νόμο Δένδια ρυθμίζεται ή και διαγράφεται μέρους των οφειλών του δανειολήπτή προς την Τράπεζα έως και ποσό 500.000,00 ευρώ ανά Τράπεζα με πρόσθετη διαγραφή προσαυξήσεων, τόκων ή και προστίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δανειακές σας οφειλές καλέστε μας άμεσα στα τηλέφωνα του γραφείου μας.

Τραπεζικό Δίκαιο – Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά