ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ν. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Δικηγόρος Αθηνών

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε το έτος 2003.

Είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Ε.Α.Π του τμήματος “ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ” με ιδιαίτερη γνώση για το Τραπεζικό Περιβάλλον και εν γένει το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Ως ασκούμενος δικηγόρος εργάστηκε στο Υπουργείο Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και μετέπειτα στο Δικηγορικό Γραφείο “Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και Συνεργάτες”.

Από το 2004 ασκεί μάχιμη δικηγορία στα δικαστήρια όλης της Ελλάδας, έχει χειριστεί επιτυχώς μεγάλο όγκο υποθέσεων με την έκδοση σημαντικών δικαστικών αποφάσεων.

Έχει σημαντική εμπειρία και εξειδικεύεται σε υποθέσεις τραπεζικού δικαίου (Ν. Κατσέλη 3869/2010 ρυθμίσεις χρεών νοικοκυριών, Ν. Δένδια 4307/2014 ρυθμίσεις δανειακών οφειλών), αστικού (οικογενειακού και κληρονομικού δικαίου, γειτονικού δικαίου, αυτοκινητικά ατυχήματα), εμπορικού δικαίου (εισπράξεις απαιτήσεων, αγοραπωλησίες ακινήτων, εταιρίες) και ποινικού δικαίου.

Εκπροσωπεί μεγάλες εταιρίες και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ως νομικός σύμβουλος τους.
Συμμετέχει σε νομικά συνέδρια και ενημερώνεται διαρκώς, εμβαθύνοντας έτι περισσότερο τη νομική του κατάρτιση στους τομείς εξειδίκευσής του.

Αξιοσημείωτη είναι η  συγγραφική του δραστηριότητα, ενώ άρθρα του για σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά και νομικά ζητήματα έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό Τύπο και σε νομικά περιοδικά όπως το άρθρο του με θέμα “negotiable instruments” γραμμένο εξ’ ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει δημοσιευτεί στον νομικό Οδηγό Greek Law Digest 2012 ανάμεσα σε άρθρα έγκριτων νομικών Ελλήνων και ξένων.

Σήμερα αρθρογραφεί κάθε Παρασκευή στο γνωστό ηλεκτρονικό περιοδικό www.mothersblog.gr, για ζητήματα οικογενειακού δικαίου. Επίσης, πολλά άρθρα του για θεματα τραπεζικού δικαίου έχουν δημοσιευθεί στον ευρέως γνωστό ηλεκτρονικό ιστότοπο www.dikaiologitika.gr αλλά και στον ηλεκτρονικό ιστότοπο www.thinkfree.gr.